Ik was laatst voor een bruiloft in Portugal en daar werden bij de borrel heel andere hapjes geserveerd dan ‘bij ons’ in Nederland. Een van deze ‘tapas’ waren Portugese worteltjes! De eigenaar gaf mij zijn geheime recept. Ik ben fan! En deel het dan ook graag met jullie.
Je hebt nodig:
- 500 g worteltjes
- handje verse koriander, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, uitgeperst
- olie
- witte wijnazijn
- vers gemalen peper en zout
Zo maak je het:
* Stoom of kook de worteltjes beetgaar. Ik heb ze 7 tot 9 minuten gestoomd.
* Laat de worteltjes afkoelen en snijd ze dan in kleine plakjes van ca. 1 cm dik.
* Maak in een kommetje de marinade klaar: pers hiervoor de knoflook en snijd de koriander fijn.
* Voeg dit bij elkaar en voeg dan wat olie en witte wijnazijn toe. Meng het goed door elkaar met een lepel of vork.
* Voeg dan zout en peper naar smaak toe.
* Voeg de worteltjes toe en meng het nogmaals goed door.
* Laat het mengsel staan, zodat de smaken zich goed kunnen vermengen. Ik maak het gerecht altijd een dag van te voren.
Super lekker bij de borrel! Eet smakelijk!
Tip: Ook heerlijk om ander groenten te gebruiken voor de marinade. Koud én eventueel ook warm!