Meteen naar de inhoud
HomeNieuwsGelukssoep met pompoen poffertjes

Gelukssoep met pompoen poffertjes

Deze soep maak je als je wel wat geluk kunt gebruiken. Geschikt voor 4 personen. Je kunt diverse groente kliekjes gebruiken. De poffertjes gebruik je om lekker in de soep te dippen

Je hebt nodig:

voor de soep

  • 2 stronken prei, gewassen en in ringen gesneden
  • 1 courgette, in grove stukken gesneden
  • 1 paprika, ontdaan van pitjes en in repen gesneden
  • 5 tomaten, in grove stukken gesneden
  • 1 fijngehakte mediumgrote ui
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 stukje gember (optioneel)
  • 2 zakjes gesneden pompoen, bio
  • 1 laurierblaadje
  • 2 handjes basilicumblaadjes
  • 1 tl nootmuskaat
  • kokosmelk
  • 1/2 limoen
  • beetje peper en zout
  • 1 el olijfolie

voor de poffertjes

  • 125 gram pompoen, geschild, van zaden ontdaan in blokjes gesneden
  • 1 ei
  • 50 g geraspte Pecorino kaas
  • snufje zout
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 el komijn of kümmel (optioneel)
  • 125 g speltmeel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 100 ml amandel- of havermelk
  • kokosolie om mee te bakken

Zo maak je Gelukssoep à la Anne-Marie:

  • Verwarm de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Bak daar de prei, ui, courgette, paprika, tomaten, knoflook en gember gedurende ca. 8 minuten, tot de prei is geslonken en doorzichtig is geworden.
  • Voeg nu de pompoen en laurier toe. Bak even mee en voeg dan het water toe. Breng aan de kook, draai daarna het vuur iets lager en laat 15 minuten koken tot de pompoen zacht is geworden. Haal van het vuur en verwijder het laurierblaadje. 
  • Pureer met een staafmixer tot het geheel romig is. Voeg nu de kokosroom, de basilicum en de nootmuskaat toe. Blender nogmaals tot de basilicum goed is opgenomen.
  • Breng op smaak met zout en peper en optioneel limoensap.

Zo maak je de pompoen poffertjes:

  • Kook de pompoen in 8 tot 10 minuten gaar in een pannetje kokend water. Giet af en laat het afkoelen. Meng daarna alle ingrediënten, behalve kokosolie in een kleine keukenmachine of gebruik een handmixer. 
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met telkens een theelepeltje kokosolie. 
  • Voeg met een sauslepels het pompoenbeslag toe: ca. 5 poffertjes per bakbeurt. Bak ze in 30 seconden tot 1 minuut aan iedere kant goudbruin en gaar zijn. Schep ze op een bord en houd ze warm tot alle poffertjes gebakken zijn. Met een poffertjespan gaat het nog makkelijker.

Eet smakelijk en enjoy!