Dit heerlijke gerecht kun je gebruiken voor 4 personen. Als voorgerecht, waarbij je lekker naan brood in de Shakshuka dipt of als hoofdgerecht met bv aardappelen of (bloemkool)rijst.
! Voeg geen zout toe: de Shakshuka is al zout van de kappertjes !
Je hebt nodig:
- 4 puntpaprika’s
- 2 blikken tomatenpulp of -stukjes
- knoflook
- koriander
- zwarte olijven in plakjes gesneden
- kappertjes
- komijnzaadjes
- 4 biologische eieren
- kokosvet, roomboter of olijfolie om in te bakken
- (chili)peper naar smaak
Verder nodig:
- snijplank
- hapjespan
- knoflookpers
- grote deksel of koekenpan
Zo maak je Shakshuka à la Anne-Marie:
- Snijd de puntpaprika in stukjes
- Pel de knoflooktenen. Ik gebruik zelf 4 teentjes; ik ben dol op knoflook
- Bak de gesneden puntpaprika in een hapjespan met wat olie, roomboter of kokosvet
- Voeg de geperste knoflook toe en meng dit met de puntpaprika’s
- Voeg dan 2 blikken met tomatenpulp of stukjes tomaat toe
- Meng het geheel goed door elkaar
- Voeg naar smaak wat koriander toe en doe de kappertjes en olijven in schijfjes erbij
- Voeg dan naar smaak de komijnzaadjes toe
- Wil je de Shakshuka graag spicy? Voeg dan wat (chili)peper toe
- Meng het geheel en maak dan 4 kuiltjes in het mengsel
- Tik in ieder kuiltje een rauw ei
- Zet dan een deksel op de pan. Ik heb geen grote deksel, dus gebruik ik een omgekeerde koekenpan als deksel
- Zet het vuur zacht en laat de eitjes stollen. Kijk af en toe of het goed gaat, maar roer niet!
- En dan … aan tafel!