Meteen naar de inhoud
HomeNieuwsShakshuka

Shakshuka

Dit heerlijke gerecht kun je gebruiken voor 4 personen. Als voorgerecht, waarbij je lekker naan brood in de Shakshuka dipt of als hoofdgerecht met bv aardappelen of (bloemkool)rijst.

! Voeg geen zout toe: de Shakshuka is al zout van de kappertjes !

Je hebt nodig:

  • 4 puntpaprika’s
  • 2 blikken tomatenpulp of -stukjes
  • knoflook
  • koriander
  • zwarte olijven in plakjes gesneden
  • kappertjes
  • komijnzaadjes
  • 4 biologische eieren
  • kokosvet, roomboter of olijfolie om in te bakken
  • (chili)peper naar smaak

Verder nodig:

  • snijplank
  • hapjespan
  • knoflookpers
  • grote deksel of koekenpan

Zo maak je Shakshuka à la Anne-Marie:

  • Snijd de puntpaprika in stukjes
  • Pel de knoflooktenen. Ik gebruik zelf 4 teentjes; ik ben dol op knoflook
  • Bak de gesneden puntpaprika in een hapjespan met wat olie, roomboter of kokosvet
  • Voeg de geperste knoflook toe en meng dit met de puntpaprika’s
  • Voeg dan 2 blikken met tomatenpulp of stukjes tomaat toe
  • Meng het geheel goed door elkaar
  • Voeg naar smaak wat koriander toe en doe de kappertjes en olijven in schijfjes erbij
  • Voeg dan naar smaak de komijnzaadjes toe
  • Wil je de Shakshuka graag spicy? Voeg dan wat (chili)peper toe
  • Meng het geheel en maak dan 4 kuiltjes in het mengsel
  • Tik in ieder kuiltje een rauw ei
  • Zet dan een deksel op de pan. Ik heb geen grote deksel, dus gebruik ik een omgekeerde koekenpan als deksel
  • Zet het vuur zacht en laat de eitjes stollen. Kijk af en toe of het goed gaat, maar roer niet!
  • En dan … aan tafel!